Sziklakertek Építése

Hová építsünk és hová ne építsünk sziklakertet?

A „hová” egy örök vitatéma a kertépítés területén, ami a sziklakertet illeti. Egy dologban azonban egyetértenek még a szakértők is: szeles, vagy fagyzugos helyre semmiképpen se tervezzünk ilyet. A legjobban persze a meredek domboldal felel meg a célnak, itt valósul meg a legszebb sziklakerti látvány. Viszont a legtöbb hazai kertben inkább a sík terep az adott.

Hogyan legyen látványos sziklakertünk mégis ilyen helyen? Nos, ez függőleges kiemelés nélkül valójában nem lehetséges. Sokszor látunk olyan kerteket, ahol csak egy lankás domboldalon néhány kő díszeleg sok virágzó évelővel. Ez nem igazán az, amit sziklakertnek nevezünk.

A természetben vízszintes felületen nem nagyon látunk sziklakerteket. Ha tényleg lenyűgöző látványt akarunk, akkor a köveket majdnem függőlegesen vagy legalábbis elég meredeken egymásra kell raknunk és közé kell ültetnünk a növényeket úgy, hogy azok majd szépen kibokrosodjanak a kövek közül és így ez fenségesen fog mutatni. Érdemes a sziklakert közepét minél magasabbra felemelni egy vagy több jó nagy kővel és onnan fokozatosan lejteni a szélek felé. Tulajdonképpen minél nagyobb a sziklakert, annál impozánsabb képet nyújt majd. De egy kisebb sziklakert is ragyogóan festhet, ha megfelelően rakjuk össze a megfelelő sziklakerti kő megválasztásával.

 

Általunk forgalmazott terméskövek és homokkövek listája alább található, amelyek kitűnően felhasználhatóak sziklakertek építéséhez.

 

Árakról és minimális rendelhető mennyiségekről itt további adatokat olvashat:

SZIKLAKERTI KÖVEK ÁRA

 

Terméskövek:

Andezit

andesit

Bakonyi Homokkő

Bazaltkő

Bazaltkő

Keszthelyi Sárga Homokkő

Terméskő és dudari terméskő

Terméskő és dudari terméskő

Ukrán Barna Homokkő

Karmacskő

Ürömi mediterrán kő

Bolgár kövek

rajzos_homokko riolit_szikla